Size bir telefon kadar yakınız
0 539 428 89 09
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

Bodur Alev Çalısı (Photinia fraseri nana) Fidanı

Fiyat için iletişime geçiniz...

Bodur Alev Çalısı Bodur Alev Çalısı (Photinia fraseri nana) Fidanı

Mazı servigiller familyasından Thuja cinsi ağaç türüdür. Anavatanı Kuzey Amerika’da batı bölgeler ve Doğu Asya olmasına rağmen, süs ağacı ve odunu için pek çek ülkede yetiştirilen, boyu 25-30 metreye kadar çıkan kozalaklı ağaç türleridir. Ülkemizde doğal olarak yetişmez. Fakat süs ağacı çoğu bölgede olarak yetiştirilmektedir. Peyzaj çalışmalarında 5-10 metre boylarında mazı ağacı kullanılır. 1-2 cm olan kozalakları ilk önce mavi yeşil renkte olup, zamanla kahverengi rengine dönüşür.

Kastamonu Fidesan
Fide, Fidan Çeşitleri, Bahçe, Peyzaj ve Tarım Ürünleri Toptan ve Perakende Satış TEL: 0 539 428 89 09 | 0 530 450 88 37

Bodur Alev Çalısı Bitkisinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Bodur Alev Çalısı 1 metre boylanabilen bir süs bitkisidir. Herdem yeşil ve kırmızı yapraklı tek çalıdır. Baharda yeni oluşan uzun yaprakları parlak krmızı renklidir. Budandıkça yaprakların kırmızı rengi daha gösterişli bir hal alır. Yapraklar yazın morumsu, kışın ise yeşilimsi bir renk alır. Bu renk dönüşümü her yıl tekrar eder. Arsız bir bitkidir, çok değişik koşullar altında rahatlıkla yetiştirilebilir.

Bodur alev çalısı güneşli ve yarı gölge yerleri sever. -15°C’e kadar olan soğuklara dayanıklıdır.

Satın alacağınız alev çalısı bitkisini bahçenizde olduğu gibi; saksılarda uzun süre yaşayabildikleri için,balkon ve terasınızda da rahatlıkla yetiştirilebilirsiniz.

Bodur Alev Çalısı Bitkisini Nasıl Gübrelemeliyim?

Gübreleme için en uygun dönem ilkbahar, yani Mart-Nisan aylarıdır. Alev çalısı bitkisini dikeceğiniz bahçe toprağını analiz ettirmek ve sonrasında toprağınızın besin maddesi içeriğine göre gübreleme yapmak izleyeceğiniz en doğru yoldur. Ancak temel olarak, ortalama özellikteki bir toprakta, her bir alev çalısının kök bölgesine, %8 Azot, %8 Fosfor ve %8 Potasyum ve ilave mikro element içeren kolay eriyebilir gübrelerden 30-40 gr (yarım kahve fincanı)  serpmek bitkinizin beslenmesini destekleyecektir. Bu gübreyi serptikten hemen sonra sulama yaparak gübrenin eriyerek kök bölgesine inmesini sağlamalısınız. Bu temel gübrelemeyi yaptıktan sonra yaz aylarında topraktan veya yaprak gübrelerileri ile bitkinizi beslemeye devam etmelisiniz.

Toptan Perakende Bodur Alev Çalısı Satışı ve Fiyatı| Bahçe ve Peyzaj Ürünleri Satış

Kastamonu Fidesan ; Fide, Fidan, Bahçe ve Tarım Ürünleri yetiştiriciliği & Toptan ve Perakende Satış

TEL: 0 539 428 89 09 / 0 530 450 88 37

İhtiyaçlarınız ve Fiyat Talepleriniz için Buradan İletişime Geçebilirsiniz.