Size bir telefon kadar yakınız
0 539 428 89 09
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende
Fiyat için iletişime geçiniz...

Bodur Gül

Özellikle bahçelerimizi süslerken muazzam görüntüler elde ettiğimiz bodur gül yetiştiriciliği, zahmetli ve bir o kadar meşakkatli bir iştir. Çünkü zamanında budaması yapılmayan bodur gül kısa zaman içerisinde büyüyerek minyatür tarzlı yapısını yitirecektir. Bu husus itibariyle görsel olarak bodur gül yetiştiriciliği normal gül yetiştiriciliğinden biraz daha farklıdır.

 

Kastamonu Fidesan
Fide, Fidan Çeşitleri, Bahçe, Peyzaj ve Tarım Ürünleri Toptan ve Perakende Satış TEL: 0 539 428 89 09 | 0 530 450 88 37

Bodur gül ya saksı içerisinde pencere kenarlarından yetiştirilir veya bahçe içerisinde görüntü amacıyla yetiştirilmektedir. Yetiştirilen bodur gül’ün bakımı oldukça zordur. Çünkü yapılacak yanlış sulama veya yanlış gübrelemeden kaynaklı olarak bodur gül çürüyebilir, kuruyabilir veya yanabilir. Bu nedenle bodur gül bakımını oldukça hassasiyet isteyen bir iştir.

Ekim, Sulama ve Gübreleme İşlemi

Bodur gül kök itibariyle toprak içerisine iyice tutunmaz. Zaten toprağın üzerindeki görüntüsü minyatür kalması amacıyla sürekli budanır. Bodur gül yapı olarak 3-4 tomurcuktan oluşur ve yerden yaklaşık olar 10-20 cm uzunluktadır ancak dal yapısını kaplayan güllerin bolluğu ve büyüklüğü, dalların saklanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle bahçelere dikilmesi halinde bir renk cümbüşü oluşmaktadır. Ekilen bodur gül toprak içine fazla derine dikilmez toprak altında 7-10 cm derinliğe dikilir. Akabinde kökün alt kısmına organik gübre atılarak bodur güle can suyu verildiği takdirde 1-1,5 aylık zaman zarfında üzerinde gül tomurcukları oluşur.
Zamanla büyüyen bodur gül yapısındaki büyümeyi durdurmak amacıyla uzman bahçıvan tarafından uygun şekilde budanarak boyut olarak bodur kalması sağlanır. Bodur gül hafta 2-3 kez sulanabilir. Sürekli olarak gül diplerinin nemli kalmasında fayda bulunmaktadır. Yapılacak bu sulama işlemi bodur gülün dibinin nemli kalmasını sağlamak amaçlıdır. Fazla yapılacak bir sulamadan kaynaklı olarak gül kökleri çürüyebilir bu nedenle uygun ölçülerde bodur gül sulanmalıdır.

Ekim Aralığı ve Toprak Seçimi

Bodur gül yapı itibariyle kuru toprakta yetişememektedir. Gül mizaç gereğince dibi sürekli nemli olan ortamı sevmektedir. Bu nedende gül yetiştirilirken ihtiyaç duyulan nemli ortam sağlanmalıdır. Bununla birlikte gülün ihtiyaç duyduğu organik maddeler toprağın bileşenlerinde bulunmalıdır. Şayet gül yetiştiriciliği için ihtiyaç duyulan mineralleri yapısında bulundurmayan gün yetiştirilmeye çalışılsa dahi kısa süre içerisinde kurur. Bu nedenle uygun toprak yapısına sahip bodur gül ekilmelidir. Şayet toprak yapısı gül yetiştirmeye uygun değilse uygun organik maddelerin bulunduğu mineraller eklenerek bodur gül yetiştirilir. Bodur gül yetiştirilirken etrafında bulunan yabani otlardan arındırılmalıdır. Hakeza gül ekilirken çalı diplerine ekim gerçekleştirilmemelidir. Kaldı ki bodur gül ekiminde iç içe gül ekimi yapılmamalıdır. Bodur gül ekilirken arasındaki mesafe 20-30 cm olmalıdır. Daha yakın mesafelerde ekilen bodur gül yapı görsellik olarak kötü bir görüntü oluşturur.

Bodur Gül Bakımında İlaçlama

Bodur gül yapı itibariyle yere yakın olarak yetişmektedir. Bu nedenle bir kısım böcek ve böceksi yapıların yuvalanması oldukça kolaydır. Bu böcekler nedeniyle gül ve dallarda hastalıklar oluşarak gülün kurumasına neden olabilmektedir. Bu zararlı yapıların güle zarar vermesini engellemek amacıyla bir kısım kimyasal ilaçlar sayesinde bu böcekler arındırılması sağlanır. Böylelikle bodur gül daha büyük güller vermesi sağlanır.

Toptan Perakende Bodur Gül Satışı ve Fiyatı| Bahçe ve Peyzaj Ürünleri Satış

Kastamonu Fidesan ; Fide, Fidan, Bahçe ve Tarım Ürünleri yetiştiriciliği & Toptan ve Perakende Satış

TEL: 0 539 428 89 09 / 0 530 450 88 37

İhtiyaçlarınız ve Fiyat Talepleriniz için Buradan İletişime Geçebilirsiniz.