Size bir telefon kadar yakınız
0 539 428 89 09
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

Altın Kolye ( Sarıkız ) Çiçeği

Fiyat için iletişime geçiniz...

Altın Kolye ( Sarıkız Çiçeği Lysimachia nummularia )

Myrsinaceae familyasından olan sarıkız çiçeği Lysimachia cinsinin türlerindendir. Bu cinsin türleri ve siklamen türleri daha önce Primulaceae (Çuhaçiçeğigiller) familyasından kabul ediliyordu. Daha sonra Molecular phylogenetics incelemeler sonucunda her iki cins de Myrsinaceae familyasından kabul edilmiş.

Kastamonu Fidesan
Fide, Fidan Çeşitleri, Bahçe, Peyzaj ve Tarım Ürünleri Toptan ve Perakende Satış TEL: 0 539 428 89 09 | 0 530 450 88 37

Altın Kolye ( Sarıkız Çiçeği Lysimachia nummularia ) yer örtücü olarak kullanılacağı yerde hercai menekşe, yeni gine çiçeği, gazanya gibi kısa boylu bitkiler olmamalı. Çünkü çevreye süratle yayılırken kısa boylu bitkilerin tepesine çıkıp dallarıyla her yerini kapatmayı sever.

Çevreye fazlaca dağılma yayılma özelliği taşır. Onun için kenar süslemelerinden kullanılması tavsiye edilmez. Müthiş bir hızla yayılır. Geniş yüzeylerde kuvvetli bir yer örtücüdür. Saksılarda sarkıcı olarak da yetiştirebilirsiniz.

Tam gölgeye uyumludur fakat gölgede pek çiçek açmaz. Sarı yapraklı ‘Aurea’ kültivarı gölgede yeşil yapraklı olur, güneşte ise yaprakları sarı ve fıstık yeşili tonlarında olur.

Yeni diktiğiniz zaman üç dört hafta boyunca çok sık sulamanız lazım. Daha sonra sulamayı toprak pek kurumayacağı sıklıkta azaltabilirsiniz.

Toprak seçmez. Sadece aşırı asitli veya aşırı kireçli olmamalı.

Kış soğuklarına -40°C dereceye kadar dayanır. İklimi ılıman olan bölgelerde susuz kalmazsa fena halde istilacı gelişir. Kışın sık sık kar altında kalan yerlerde istilacılığı yoktur.

Kökten ayırmayla çoğaltabilirsiniz. Sadece ilk haftalarda fazla sıklıkta sulamalısınız.

 

Toptan Perakende Altın Kolye ( Sarıkız Çiçeği Lysimachia nummularia ) Satışı | Bahçe ve Peyzaj Ürünleri Satış

Kastamonu Fidesan ; Fide, Fidan, Bahçe ve Tarım Ürünleri yetiştiriciliği & Toptan ve Perakende Satış

TEL: 0 539 428 89 09 / 0 530 450 88 37

 

İhtiyaçlarınız ve Fiyat Talepleriniz için Buradan İletişime Geçebilirsiniz.