Size bir telefon kadar yakınız
0 539 428 89 09
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende
Fiyat için iletişime geçiniz...

Aloe Vera Bitkisi

Aloe vera bitkisine uygun yaşan şartları sağlanırsa sıfır bakımla uzun süre yetiştirilebilir. Bahçede yetiştirecekseniz güneş gören geçirgen bir toprak yapınız olmalıdır. Kışın 0 C dereceye kadar kısmen dayanabilir havası kuru iklimlerde soğuğa dayanım daha azdır. Eksi derece bitki zarar görür ve ölüme kadar gider. Eksi dereceye düşmediği sürece bahçede yaz kış kolayca yetişmekte. Yazın dışarıda kışın içeride tutacaksanız sonbahar sonu havaların tam soğumaya başlamadığı bir zamanda bitkiyi içeri alın ilk baharda ise havaların ısındığı zaman dışarı çıkarın. Böylece bitkiniz bu mevsim geçişlerindeki duruma adepte olacaktır.

Kastamonu Fidesan
Fide, Fidan Çeşitleri, Bahçe, Peyzaj ve Tarım Ürünleri Toptan ve Perakende Satış TEL: 0 539 428 89 09 | 0 530 450 88 37

Eğer saksıda aloe vera yetiştirmek istiyorsanız toprağınız humuslu ve geçirgen havadar olmalıdır. Humuslu toprağınızın geçirgen olmasını sağlamak amacıyla; 4 ölçü humuslu toprak + 1 ölçü dere kumu + 1 ölçü tarım perliti veya ponza taşı kullanabilirsiniz.
Balkonunuzda Aloe vera ya güneş gören en iyi yeri ayırın. Ne kadar çok güneş görürse o kadar iyi olacaktır. Ama çok kızgın yaz aylarında direk güneş zarar verebilir böyle durumlarda direk güneşi keserseniz iyi olur. Avea veranızı özellikle gece esintisi alacak bir yerde bulunması da sağlıklı gelişmesi için uygundur.

Aloe vera sulaması genelde şu şekilde yapılır;

kışın toprağı çok kurursa çok az sulanmalı, hatta bulunduğu yer serin ve az ışık alan bir yerse kış boyunca hiç sulamasanız da yaşayabilir. Yazın ise yukarıda verdiğim toprak ölçüleri gibi geçirgen ve süzek yapılı toprak kullanıyorsanız toprağı kurumaya yakın az fakat sık sulayabilirsiniz. Toprağınız az geçirgense toprağın kurumasını bekleyin ve kurudukça sulayın.

Aloe vera gübreleme de şu şekilde yapılır;

İlk bahar, yaz mevsiminde 20 günde bir sıvı genel içerikli veya kaktüs gübreleri sulama suyuyla beraber verilmelidir.
Aloe vera saksı değişim zamanı; Aleo veralar ufak saksılarda yaşayabilir. Saksı içerisindeki toprağın zamanla besin elementlerinin azalacağı ve toprak yapısının değişeceği göz önüne alındığında bir çok bitkide olduğu gibi aloe veralarda da 2-3 yılda bir toprak değişimi yapmak faydalı olur. Toprak değişimi ilk baharda havalar ısınınca yapılır. Diğer bitkilerde olduğu gibi hemen su verilmez, toprağı kuruyunca su verilir.

Aloe vera çoğalma metodu;

Kök bölgesinden devamlı yavru verirler. 3-4 yapraklı olan yavrular buradan sökülerek süzek yapılı nemli topraklara dikilir ve sulama yapılmaz. Toprak kurudukça sulama yapılır, yavru bitki tutana kadar bu şekilde sulamaya devam edilir.

Toptan Perakende Aloe Vera Bitkisi Satışı | Bahçe ve Peyzaj Ürünleri Satış

Kastamonu Fidesan ; Fide, Fidan, Bahçe ve Tarım Ürünleri yetiştiriciliği & Toptan ve Perakende Satış

TEL: 0 539 428 89 09 / 0 530 450 88 37

 

İhtiyaçlarınız ve Fiyat Talepleriniz için Buradan İletişime Geçebilirsiniz.