Size bir telefon kadar yakınız
0 539 428 89 09
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

Sera İçin Biber Fideleri

Fiyat İçin İletişime Geçiniz...

Sera İçin Biber Fideleri seraya dikimden sonra sıcaklıkları gündüz 24 -25°C, gece 18-23°C ‘lar arasında tutulmaya çalışılır. Gece sıcaklıkları 12°C altına düşülmemelidir. 30°C’ye ulaşan sıcaklıklarda gelişme hızı yavaşladığı için havalandırma başlatılır. Hava oransal nemi % 70-75 civarında tutulmaya çalışılır.

Tüm Sebze Fide İhtiyaçlarınız İçin ;
TEL : 0 539 428 89 09 / 0 530 450 88 37

Biber bitkisi genelde düzenli sulamalardan hoşlandığı için damlama sulamaya iyi cevap verir. Özellikle toprağın istenenden daha soğuk olması halinde seraya fide dikiminde küçük fide kullanmak daha yararlıdır. Dikim çukuruna fideler saksı ve veya torba topraklarının 1/3 lük kısmının dikimden sonra sera toprağının üzerinde kalması istenir, böylece hastalık enfeksiyonlarının yayılma şansı önlenir. Biber kökleri çok yüzeysel bir dağılım gösterdikleri için de çapalama yapmaktan ve özellikle derin çapa yapmaktan olabildiğince kaçınılmalıdır. Dikim sırasında toprak sıcaklığının 22-24°C olması istenir. Sera havasının kuru olması çiçek dökümüne neden olur. Hasat başladığında sulama suyu miktar azaltılmalıdır. Her sulamada biber bitkisine sulu gübre uygulaması yapılır.

ASKIYA ALMA:

Yaygın büyüyen ve tüm sürgünlerinin uçlarının alınmadan bırakıldığı biber çeşitleri genelde askıya alınmazlar. Ancak dallarının dağılmasının önüne geçmek için biber sıralarının başına ve sonuna çakılan kazıklara gerilen teller veya ipler içinde bitkilerin korunması yoluna gidilebilir. Askıya alınan biberlerde 3-4 gün sürgün gelişmesine izin verilir ve tüm yan sürgünlerin 1. ve 2. yapraktan sonra uçları alınır. Bu durumda sezon boyunca gövde askı iplerine 2
veya 3 haftada bir sardırılır. Askıya alınan bitkilerde 3-4 sürgün dışındaki sürgünler alınmakta yan sürgünlerin 1. veya 2. yapraktan sonra uçları alınmaktadır. Yan sürgünlerin alınması haftada bir nadiren de ayda bir yapılmaktadır.

HASAT:

Hasat döneminde meyve düzeyi mat buruşuk görünüşten daha parlak bir görünüşe dönüşür. Bu dönemden önce toplanan biber meyveleri çabuk yumuşadıkları için kolay toplanıp taşınamazlar. Bu dönemin geçirilmesi halinde meyve rengi yeşilden kırmızıya dönmeye başlar. Hasatın gecikmesi halinde izlenecek en güzel yol meyvenin üniform kırmızı rengini almasını beklemektir. Bu olgun yeşil dönemden 6 hafta sonra gerçekleşir. Meyve hasadı meyve sapının gövdeyle birleştiği doğal kırık çizgiden yapılmalıdır. Meyve sapı mutlaka meyve üzerinde olmalıdır. Hasat mümkün olduğunca sabah erken saatlerde yapılmalıdır. Hasat sıklığı genelde haftada birdir. Bazı Biber Hastalıkları: Antraknoz hastalığı, biber kök boğazı yanıklığı hastalığı, biber yaprak lekesi, fusarium solgunluğu, kurşuni küf, stolbur hastalığı, mozaik virüsü hastalığı. Eğer Rekor Gelişim kullandıysanız bu  hastalıklara ya hiç görmez  yada çok  az görürsünüz.Bu  hastalıklara   karşı  Rekor Gelişim ile  çok  yüksek  direnç  kazandırırsınız.

 

Kastamonu Sera İçin Biber Fideleri Satış ve Üretim

Kastamonu Fidesan Taşköprü Yolu ( Hacıbey Kavşağı İlerisi )    Merkez / Kastamonu

TEL:  0 539 428 89 09 / 0 530 450 88 37